עושר תזונתי מתפרץ…. נוגדי החימצון הירוקים

נוגדי חימצון ירוקים

נוגד חימצון (באנגלית: Antioxidant) הוא חומר כימי בעל יכולות חיזור גבוהות, המקטין את קצב תגובות החימצון של חומרים אחרים בסביבתו. המונח “נוגד חימצון” משמש בעיקר לשתי קבוצות חומרים שונות במהות שלהן וגם בהרכבן: כימיקלים תעשייתיים המוספים למוצרים שונים כדי למנוע חמצון, וחומרים טבעיים המצויים במזון וברקמות הגוף.

הייחודיות בנוגדי חימצון ירוקים 

תפקידם של נוגדי החמצון בגופינו

חמצון הוא תגובה כימית שבה אלקטרונים עוברים מחומר מסוים למחמצן. תגובות חמצון יכולות ליצור רדיקלים חופשיים, שמתחילים תגובות שרשרת שפוגעות בתאי הגוף. נוגדי החמצון בולמים את תגובות השרשרת האלה באמצעות הסרה של רדיקל חופשי הנמצא באמצע. הם עושים זאת על ידי חיזור של מחמצנים בסביבתם ובכך הם בעצם מתחמצנים בעצמם. תכונתם החשובה של נוגדי החמצון היא שבמצבם המחומצן הם יציבים יחסית ובכך הם לא גורמים נזק.

תהליך החמצון הוא תוצאה של חשיפה ל”רדיקלים חופשיים”, שהם חומרים בלתי יציבים התוקפים תאים וחלקיקים בגופנו. התוצאה של החמצון היא פגיעה והרס של תאים בגוף, פגיעה במנגנון החיסון והאצת תהליכי ההזדקנות.

הרדיקלים החופשיים תוקפים את הגוף ביתר שאת בגלל חשיפה לזיהומי אוויר, עישון סיגריות, צריכה עודפת של תרופות, חשיפה למקורות קרינה, ואפילו פעילות גופנית מוגזמת. כל אלה יוצרים עומס-יתר על הגוף שמתקשה להתמודד עם הכמות הגדולה של החומרים המחמצנים (רדיקלים חופשיים) והוא זקוק לתגבור.

קיימים בטבע סוגים שונים של נוגדי חימצון אשר יכולים להופיע כויטמינים, מינרלים, חומצות שומן ופיטוכימיקלים נוספים. כאמור, הפעם נתמקד בכוכבים הירוקים!

נציג הפיטוכימיקלים הבולט בקבוצה זו הוא הכלורופיל. ברוקולי ,כרוב , מלפפון ,פלפל ירוק, קישוא, חסה , סלרי , עירית, בזיליקום , תרד, פטרוזיליה, רוקט , כוסברה וכו’ אגס, מלון קיווי.

נוגדי חימצון רבי עוצמה אלה נלחמים בהזדקנות התאים, מחזקי דם, מסייעים בניקוי הגוף מרעלים (ועל כן תורמים מאד לטיפול בעצירות), העשרה תזונתית מרוכזת, מסייעים בתהליכי הרזיה בריאה, האצת מטאבוליזם ואיזון רמות סוכר/ מחלות התסמונת המטאבולית.

איזון רמות סוכר בדם

בעידן המודרני קל מאד להגיע לרמות סוכר גבוהות בדם וחוסר איזון מטאבולי.
כל המזונות המתועשים (אבל גם אלה ש’מתחפשים’ למזון בריאות) מכילים כמויות גבוהות של סוכרים פשוטים.
כשרמת הסוכר ממריאה הגוף מפריש כמות גדולה של אינסולין. שפע האינסולין גורם לצניחה ברמת הסוכר ולתחושה של רעב, של חולשה (“נפילת סוכר”) ושל תשוקה למתוק.

עליות וירידות קיצוניות באופן יומיומי עלולות לגרום לנזקים כמו כבד שומני, מחלות לב, סוכרת והשמנה. צריכה יומיומית של מזונות עשירים בנוגדי חימצון ירוקים כגון כלורופיל מסייעים באיזון ‘מקפצות הסוכר’ הללו ושמירה על רמות סוכר תקינות בדם.

סיוע לתהליך הרזיה בריאה

בהמשך למה שכתבנו מעלה- אפקט נוסף המתלווה לאיזון הסוכר בדם הוא איזון ונירמול רמות ההורמונים בגוף (כתוצאה מאיזון רמות האינסולין). שני הדברים האלה במשולב מסייעים לתחושת שובע מתמשכת, הפחתת חשקים למתוקים ובעצם כך לסיוע בתהליך שמירה/ ירידה במשקל.

לנוגדי חימצון בעל פיגמנט ירוק יש גם יכולות ניקוי וטיהור הגוף (detox), דבר שלכשעצמו מסייע בתהליך ירידה במשקל.

האצת מטאבוליזם וניקוי טבעי של הגוף מרעלים

מדי יום אנחנו חשופים לרעלים שמגיעים אלינו מהאוויר, מהמים, מהמזון (בהם צבעי מאכל, חומרים משמרים, חומרי הדברה ) ואפילו ממוצרי הטיפוח שאנחנו משתמשים באופן יומי.

מקור נוסף לרעלים הוא הגוף עצמו: הגוף מייצר רעלים כחלק מפעולתו הטבעית, כמו אוריאה (חומצת שתן), חומצה לקטית כתוצאה מפעילות ספורטיבית מאומצת, ובמצבי סטרס אף מפריש הורמונים שעוזרים לו להתמודד עם הלחץ, כמו אדרנלין, נוראדרנלין וקורטיזול.
כמו כן, כאשר הגוף נמצא בלחץ כרוני, נוצרות רמות גבוהות של ההורמונים האלה בגוף, שהם מקור נוסף לרעלים ולחולשה של מערכת החיסון.

כלורופיל, שהוא כאמור הפיגמנט הירוק של עלי הצמח (בשפע בירקות עליים כמו פטרוזיליה, כוסברה, מנגולד, קייל, נבטים שונים וכו כו)  מסייע לניקוי הדם, מטהר את הכבד, מסלק מתכות כבדות מהגוף, מעשיר את הדם בחמצן וחומרי תזונה. בנוסף בעל תכונות מפחיתות רמות דלקות על ידי עיכוב שחרור של גורמי הדלקת ולכן טוב לריפוי מצבי דלקת כרוניים בגוף.

טיפול פנים….מבפנים!

נוגדי חימצון בעלי פיגמנט ירוק תורמים רבות לשיפור מרקם ומראה העור, נלחמים בהזדקנות התאים ושומרים עליו בריא וזוהר. כפי שהזכרנו, הם בעלי תכונות נוגדות דלקת, מחזקים דם וכבד, תורמים לניקוי רעלים מהגוף ומכילים עושר תזונתי מרוכז- מה הפלא שהם בוסט של יופי גם לעור (העור והשיער הם הראשונים שיתבטאו בהם תסמיני חסרים תזונתיים. הצטברות של רעלים יכולה אף להביא לידי ביטוי התפרצות אקנה או מחלות עור שונות).

 

לסיכום, הפיגמנט הירוק הוא למעשה ביטוי של חיות וויטאליות בעולם הצומח ומייצג את תהליך ההזנה של הצמח עצמו (פוטוסינתזה).
נראה לנו כבר השתכנעתם כמה חשוב לשלבם בתזונה היומית..וכל המרבה הרי זה משובח! (אוקיי, בריא:
)

 

נוגדי חימצון ירוקים
חיפוש

מאמרים נוספים

מאמרים נוספים

חיפוש