היפים והסגולים: נוגדי חימצון רבי עוצמה

אלה יסייעו לכם במניעת הזדקנות העור ולאנטיאייג’ינג למוח

נתחיל בכך שמדובר בפיגמנטים הנמצאים בפירות וירקות בעלי גוונים סגולים-אדומים עמוקים לדוגמא בכרוב סגול, חציל, בצל סגול, תות-שדה, פירות יער, ענבים אדומים, רימונים ועוד.
נוגדי החימצון המוכרים יותר הם האנתוציאנינים: נוגדי חמצון חזקים, התורמים להאטת תהליכי הזדקנות בגוף והגנה על המוח.

בוסט של בריאות סגולה:

אנתוציאנינים הם ככל הנראה הקבוצה החשובה ביותר של הפיגמנטים הצמחיים הנראים לעין, לצידו של הכלורופיל. אנתוציאנינים נאכלו בכמויות גדולות על יד אבותינו הקדמונים, והם נמנים על בעלי ההשפעות הפיזיולוגיות החזקות ביותר בין כל המיקרונוטריינים. אנתוציאנינים גם יפיפיים ויזואלית,
הם מקנים צבע לירקות ולפירות אדומים וסגולים וכן לפרחים כמו לפרחי אמנון ותמר ולפטוניות.

להגנה מפני חמצון:

יחסית לנוגדי חימצון אחרים, אנתוציאנינים מובילים ביכולתם נוגדת החמצון. מנגנוני ההגנה שלהם כוללים הגנה בפני רעלנים שונים, הגנה על ליפידים בממברנות התאים מפני חומרים מזיקים (שכבת ההגנה העוטפת מוליכים עצביים במוח הנקראת מיאלין עשויה ברובה מליפידים= שומן) הגנה על חומצות אמינו מפני מחמצנים ועוד. מחקרים מראים כי לסוגים מסוימים של אנתוציאנינים, יכולת נוגדת חמצון הגבוהה פי ארבעה מזו של ויטמין E.

להגנה על המוח:

המוח רגיש במיוחד לנזקי חמצון. ניסויי מבחנה מראים שאנתוציאנינים מסוימים מגנים על לפידים ברקמת המוח מפני חמצון. נוסף על כך, חלקם עשויים להגן מפני מחלות עצבים מאחר ומונעים את היווצרות הסיבה העיקרית לנזק מוחי במחלות ניווניות של מערכת העצבים ובטראומות מוחיות: שינוי מבני במוקלקולות טירוזין אשר בצורתו ה”חדשה” חוסם אתרי קולטנים של גורמי גדילה עצביים ובכך מונע צמיחה עצבית חדשה ומעכב תיקון של עצבים.

מחקרים נוספים מראים שפירות וירקות עתירי אנתוציאנינים גורמים להיפוך בפגמים עצביים הנובעים מהזדקנות התאים בבעלי חיים.

 

אנתוציאנינים – להגנה מפני טרשת עורקים

יכולת של האנתוציאנינים לפעול נגד מחמצנים, גורמת להם להיות לוחמים חזקים נגד טרשת העורקים. ראשית, הם מונעים צעד חשוב בהיווצרות הטרשת: חמצון LDL (הכולסטרול “הרע”). שנית, הם מגינים על שלמותם של תאים המרפדים את דפנות כלי הדם. במחקר שערך משרד החקלאות האמריקני נמצא שאנתוציאנינים מפירות נקלטו במהירות אל תוך הממברנות התאים ומנעו שם חמצון על ידי מי חמצן ועל ידי מחמצנים אחרים. החוקרים הסיקו שעשויות להיות לכך השלכות חשובות על מניעת מחלות כלי דם.

 

הטיפוח האמיתי מתחיל מבפנים, אנטיאייג’ינג רב עוצמה למניעת הזדקנות העור והשיער:

כשחושבים על אנטי אייג’ינג חושבים בדרך כלל על קרמים יקרים, ספא או טיפולי פנים, הזרקות ומילויים, אבל האמת שאנטיאייג’ינג מתחיל מבפנים בהזנה שלנו. עור חלק ובריא או שיער גמיש ומבריק הם ‘תוצר הלוואי’ כאשר גופינו מקבל את מלוא הערכים התזונתיים ביניהם ויטמינים מינרלים ונוגדי חימצון חיוניים.

נוגדי החימצון בעלי הפיגמנטים אדומים סגולים נלחמים בסימני ההזדקנות ויעילים בנטרול הרדיקלים החופשיים המזיקים. רדיקלים חופשיים הם מולקולות הנוצרות על ידי העור, לעתים קרובות כתוצאה מחשיפה מוגזמת לקרינת השמש ולקרני ה-UV המזיקות, כמו גם צורות אחרות של זיהום. הרדיקלים החופשיים עלולים לגרום נזק לתאים ולרקמות ומכאן לגרום להזדקנות מוקדמת של העור/ שיער.

ישנן ממש ישנן קבוצות אוכלוסיה בעולם שכמעט ולא משתמשות בתכשירי עור חיצוניים ולמרות זאת עור הפנים שלהם צעיר, בריא וגמיש. כל זה בזכות תזונה עשירה בויטמינים מינרלים ונוגדי חימצון.

למעשה, חוקרים טוענים כי התזונה המודרנית איננה מספקת אנתוציאנינים די הצורך, וכי אנו סובלים ממחסור בהם. אבותינו אכלו כפי הנראה הרבה יותר אנתוציאנינים מאתנו, כיוון שגרגרים למיניהם (ביניהם פירות יער) היוו חלק גדול של מזונם. לכן, הם ממליצים להגביר את צריכת המזונות העשירים באנתוציאנינים בתפריט.

 

לסיכום, הוסיפו יותר מהסגול לחייכם ותראו כי טוב (וגם תיראו טוב )

מאמרים נוספים

מאמרים נוספים

יין ישמח לבב אנוש

על יין אדום, נוגדי חימצון רבי עוצמה ומה שביניהם במשך שני העשורים האחרונים המחקר הצביע על כך שצריכה מתונה של יין (בעיקר יין אדום העשיר

קרא עוד »

אדומים- גונבים את ההצגה

נוגדי חימצון פיגמנט אדום וביניהם הכוכב הראשי: הליקופן נוגד חימצון (באנגלית: Antioxidant) הוא חומר כימי בעל יכולות חיזור גבוהות, המקטין את קצב תגובות החימצון של

קרא עוד »