סובלים מנפיחות בבטן? תמצית צמחים – כמה פשוט

נפיחות בבטן - טיפול טבעי

הטיפול הטבעי לנפיחות בבטן – ראיון עם סער שדה, מטפל בצמחי מרפא

מה לא ניסיתם? שינוי תזונה, דיאטה קיצונית, ספורט מטורף… ועדיין, כל מזון גורם לכם להרגשת מלאות, ואתם חשים נפוחים. זה לא רק בדמיון שלכם, הבטן העליונה ממש מקבלת צורה של כרס הריון, והמראה הלא רצוי מלווה בתחושה של כאב ואי נוחות. (1)

כאשר תיגשו לרופא עם תלונה כזו, סביר שהוא ישלח אתכם לסדרת בדיקות, שמטרתן העיקרית היא לשלול מחלה נוראה. החדשות הטובות הן, שבמרבית המקרים, לא ימצא שום ממצא חריג, ותוגדרו כסובלים מ”מעי רגיז”: הפרעה נפוצה, המתארת מספר סימפטומים במערכת העיכול, כמו נפיחות, התכווצויות, כאב אפיגסטרי, שלשול ועצירות לסירוגין.(2) החדשות הרעות הן, שלא נמצא למצב שלכם שום פתרון או תרופה.

בכתבה הבאה, נדבר על הסיבות שהרופא לא מדבר עליהן (או לא מייחס להן חשיבות), לנפיחות הכרונית בבטן והפרעות עיכול.

נתחיל מהסוף…

האם אתם מתפנים כל יום?

אבל כל יום! לא יום כן, יום לא.. ולא פעם בשבוע. עצירות היא מצב רפואי נפוץ, המאופיין במיעוט יציאות, קושי להוציאן, תחושת חוסר התרוקנות או כל המצבים יחד. מערכת העיכול היא צינור אחד, שתחילתו בפה, וסופו בפי הטבעת. אם במורד הצינור ישנה חסימה, הדבר יצור נפיחות והצטברות במעלה הצינור.

מה אתם אוכלים?

לפעמים נפיחות נגרמת כאשר לגוף שלכם יש בעיה לפרק סוכר במזון מסוים. מזונות כמו חיטה, שיפון, בצל, שום, קטניות, דבש, אגוזים, ארטישוק, וכן חלב ומוצריו. כלולים כאן גם משקאות ממותקים המכילים ממתיקים מלאכותיים וסוכר פירות. (3) לכולנו יש כמות גדולה יחסית של גז בגופינו לאחר אכילה של מזונות אלה, אך אחרים מגיבים אליהם יותר בחומרה. מה שמוביל אותנו לשאלה הבאה…

איך אתם מגיבים לגזים?

תתפלאו לשמוע, שגישות חדשות בעולם הרפואה מעידות על כך שאנשים הסובלים מנפיחות בטנית לא בהכרח מייצרים יותר גז מאחרים, אלא שהתגובה של הגוף אל הגז היא זו שיוצרת כאב, מלאות ואי נוחות בטנית. נראה כי מערכת העצבים של צינור העיכול מגיבה ביתר שאת למזונות המייצרים גז במידה סבירה. במצב נורמלי, כאשר אנו צורכים מזון המייצר גז, קיר הבטן מתהדק, והסרעפת עולה לכיוון החזה כדי לאפשר למעיים להתרחב בהתאם לתוכן הנמצא בהם. אצל הסובלים מנפיחות בבטן, הסרעפת נדחפת מטה, והבטן יוצאת החוצה. תגובת יתר לגזים, היא לרוב תוצאה של סטרס ומתח נפשי.

נוכחות של בקטריות- SIBO (Small Intestine Bacterial Overgrowth)

לא נחמד לחשוב כי יש לנו בקטריות במערכת העיכול. אבל האמת היא שהמעיים שלנו הם ביתם של מיליארדי אורגניזמים, ולחלקם תפקיד חשוב בבריאות שלנו. (4) שגשוג יתר של בקטריות במעי הדק, הגדלות וניזונות מהמזון אותו אנו צורכים, מייצרות גז כחומר פירוק. כשכמות הגז רבה, התוצאה היא נפיחות במעיים. נטילה של סוגי אנטיביוטיקה מסוימים עשויה לעזור, אך לרוב ישנו שגשוג חוזר ואף מתגבר של אותן בקטריות במעי הדק, וישנה סכנה בליטול קורסים חוזרים של אנטיביוטיקה.

הליקובקטר פילורי וחיות אחרות

נפיחות בטנית ברום הבטן, היא סימפטום נפוץ של נוכחות של חיידק ספציפי בקיבה בשם הליקובקטר פילורי. ההליקובקטר, כמו חיידקים רבים אחרים, חי בשלום בין חיידקי המעיים שלנו, ולא מייצר סימפטומים, כל זמן שהוא לא משגשג יתר על המידה, והתרבותו מבוקרת ע”י חומצות הקיבה המדללות את נוכחותו. גורם זיהומי נוסף הוא הקנדידה- פטריית שמר, המשגשגת במעי, אך לא מייצרת תופעות לא רצויות, כל זמן שהתרבותה מוגבלת.

דיספפסיה (דיס מה?!)

דיס-פפסיה היא מצב בו הקיבה לא מפרישה מספיק מיצי קיבה ואנזימים כדי לפרק את המזון, פירוק ראשוני, ביעילות. כאשר לא מופרשים מספיק מיצי קיבה, רמת החומציות בקיבה יורדת, וכך למעשה מתאפשרת התרבות יתר של חיידקים בעייתים כמו ההליקובקטר. מושבות של הליקובקטר מתחפרות ברקמת הקיבה הפנימית ויוצרות כיבים (פצעים). כאשר מיצי קיבה, אפילו מעט מהם, מופרשים ובאים במגע עם אותן רקמות פצועות, אנו עלולים לחוש תחושה של שריפה וכאב בקיבה. גם אכילה של מזון חריף עלולה לגרום לאפקט דומה.

נכון! אני סובל/ת מזה. יש לזה תרופה?

הרופא לא ישלח אתכם הביתה ללא שום טיפול. לרוב כאשר תתלוננו בפניו על תופעות קשות של אי נוחות במערכת העיכול, הטיפול התרופתי האנטיביוטי, או טיפול בכדורים סותרי חומצה, הוא הטיפול המקובל. אך האם אתם מבינים את הסיכונים הכרוכים בנטילה של תרופות אלה?

תרופות סותרות חומצה

במצבי דיספפסיה והליקובקטר, כאשר חומציות הקיבה, והפרשת אנזימי העיכול יורדות, נהוג לרשום תרופה נוגדת חומצה (לוסק, אומפרדקס, נקסיום). אבל רגע… אם הבעיה היא שאין מספיק חומצת קיבה, איך תרופה שמורידה את חומציות הקיבה תעזור? ההסבר הוא כזה- התוצאה של דיספפסיה היא מזון ששוהה זמן רב מדי בקיבה ותוסס. תסיסה (בעיקר של מזון חלבוני) מובילה לתחושת מלאות ונפיחות, צרבת ובחילה. תרופה נוגדת חומצה מסייעת לסתור את החומציות הנוצרת ממזון שתסס, אך גם מורידה את החומציות הכללית בקיבה ובכך מחמירה את הבעיה הראשונית, ובנוסף פוגעת בקליטת מינרלים, שזקוקים לסביבה חומצית על מנת להיספג.

אנטיביוטיקה

בכל יום המדע מגלה כמה חיידקי העיכול, ה”טובים” כמו ה”רעים” משפיעים על בריאותינו. הגילוי המופלא של האנטיביוטיקה טומן בחובו את סכנת העמידות. חיידקים הם יצורים קטנים אך מתוחכמים, וניכר שהם מתפתחים מהר יותר ממדע התרופות. נטילת אנטיביוטיקה תשפר את מרבית תסמיני העיכול בטווח הקצר, היות והיא תקטול רבים מהחיידקים ה”רעים” שגרמו לבעיית העיכול, אך היא תקטול גם חיידקים “טובים” ובכך תפר את האיזון של אוכלוסיית חיידקי המעיים (פלורת המעיים). בהעדר כמות ומגוון רחב של חיידקים טובים, חיידקים רעים ופטריות עלולים שוב להרים את ראשם ולשגשג ללא הפרעה.

בדיקה ברשת חשפה פידבקים חיוביים על ערכה טבעית מצמחי מרפא, המסייעת למיגור התופעה, ורבים אף כינו אותה “ערכה פלאית” ששיפרה את המצב תוך מספר ימים. הסתקרנו ויצאנו לבדוק מה הסוד.

פגשנו את ההרבליסט הקליני של חברת “אולימד”, סער שדה, שחשף בפנינו את הפטנט הצמחי שפיתח למיגור התופעה .

סער, הבנתי כי התמצית שפיתחתם מבוססת גם על טעמים במזון המסייעים לעיכול, נשמע מעניין, ספר לנו על הגישה הטיפולית הזו.

רפואת הצמחים המסורתית היא רפואת טעמים. מסביר סער. כידוע, ישנם חמישה טעמים. שניים מהם יכולים לסייע לנו לשלוט על רמה תקינה של החיידק בקיבה, ולאזן את חומציותה.

מר- מתי בפעם האחרונה ישבתם במסעדה ושמעתם את אחד הסועדים אומר למלצר: “בא לי על משהו מר”. הטעם המר הוא טעם מאוד לא רצוי לחיך המערבי. אך כאשר אנו אוכלים מזון מריר, תהליכים מופלאים מתרחשים במערכת העיכול שלנו. את הטעם המר, מבחינה אבולוציונית, “תופס” הגוף כרעל. אכן רעלים רבים הם מרים, ומסוכנים לנו, אך המר המעודן שנמצא לדוגמא בחלק מהעלים הירוקים, גורם להפרשה מיידית של חומצות קיבה ומיצי מרה (בניסיון של הגוף לנטרל את “הרעל” ולדללו). חומצות הקיבה מסייעות כאמור, בפירוק ראשוני של המזון, וכשהפרשתן מתגברת מתרחש פירוק יעיל יותר של חלבונים ומבנים סוכריים גדולים. מיצי המרה המיוצרים בכבד, יגדילו את נפחם בנוכחות הטעמים המרירים, ויופרשו למערכת העיכול בעוצמה, ובכך יסייעו לגוף לפרק ולעכל מבנים שומניים, לשפר ספיגה ופריסטלטיקה (תנועת מעיים) על מנת להגיע להתרוקנות מלאה וסדירה. (5)

חריף- הטעם החריף, שרבים לא אוהבים, עלול ליצור כאב בטן לאנשים הסובלים מכיב פפטי (אולקוס), ותחושת אי נוחות גדולה. אך כשהוא נצרך בכמות, במינון ובשילובים הנכונים, הוא קטלני עבור חיידקים כמו הליקובקטר, ומטפל במצבי SIBO- שגשוג בקטריאלי במעי הדק.

אז לטענתך שימוש בטעמים כאלה יכול להסדיר את מערכת העיכול? כיצד?

צמחי מרפא רבים מכילים את הטעם המר והחריף, ובכך הם יכולים לסייע לכם לאזן את חומציות הקיבה, ולשקם את האיזון שבין אוכלוסיית חיידקי המעיים. (6) חשוב להגיד, שכאשר צורכים צמחי מרפא בעלי טעמים ארסיים, דומיננטיים וחזקים, יש לעשות זאת בשילוב עם צמחים תומכים, מתקתקים, ומשקמי רקמות.

העולם חייב להיפתח לרעיון של שימוש בצמחי מרפא אנטי- זיהומיים, משפרי עיכול ומרגיעי נפש. נכון להיום, אין הוכחה שחיידקים יכולים לפתח הסתגלות לרכיבים הפעילים בצמחים. הצמחים יעילים במיגור חיידק ההליקובקטר, ולתמיכה במערכת העיכול, תוך שמירה על איזון פלורת המעיים; מה שהופך את השימוש בעשבי המרפא שנתן לנו הטבע, למעשה הנכון וההגיוני ביותר. (7)

נשמע כמו פתרון קל מדי, מדוע אנשים רק עכשיו נחשפים אליו?

נכון. למעשה כל מה שעשינו בחברה הוא להשתמש בסודות מהעולם העתיק. אתה צריך לזכור, שרפואת הצמחים הייתה בשימוש לפני אלפי שנים, ובכל מקום בעולם הצליחו לרפא עימה מחלות. אנחנו פשוט צריכים לחזור קצת אחורה, לסמוך על הטבע ולדעת שיש לו את הכלים הכי חכמים חזקים ועוצמתיים לריפוי. גם בתמציות שפיתחנו אנחנו פשוט נפעמים מהיכולת לעזור לאנשים עם בעיות כרוניות בצורה טבעית ומהירה.

נשמע הגיוני, אותי שכנעת, ספר לי עוד על ערכת התמציות הזו שהסעירה את הרשת, ואיך היא באמת יכולה לעזור?

הערכה שלנו הצליחה כל כך מכיוון שהיא מהווה טיפול שלם, לבעיית עיכול כה שכיחה, הפוגעת באיכות החיים. כל מה שצריך זה להתמיד בנטילה יומית של שלושת המוצרים אותה היא מכילה:

תמצית צמחים “קלין”- תמצית בעלת טעם חרפרף, שנועדה למגר שגשוג יתר של בקטריות וחיידקים בעיכול, לשקם את רקמת הקיבה הפנימית ולהגביר הפרשה של אנזימי עיכול.

תמצית צמחים “ריסטארט”- תמצית מתקתקה שנועדה לאזן את חומצות הקיבה, להגביר תנועתיות, ולחזק את מערכת העיכול כולה ואת חיידקי המעי הטובים.

חליטת צמחים “דיג’קס”- שותים לאורך היום, ונהנים ממשקה בריא, שמסייע לעיכול תקין ושלם, מפיג גזים, צרבות ובחילות, ומרגיע עצבוב יתר במערכת העיכול. החומרים הארומטיים הנדיפים נשמרים בצורת הכנה כזו של השרייה קצרה במים רותחים, ומסייעים למיגור טפילי מעיים ולשיפור העיכול. (8)

באתר שלנו ניתן למצוא מוצרים נוספים המסייעים לעיכול, וגם למערכות אחרות בגוף.

האם אתה מרגיש שאנשים מחפשים היום יותר אחר פתרונות טבעיים?

בהחלט. אנשים מבינים היום, שהפתרון התרופתי הוא חלקי. אני פוגש את זה מדי יום בקליניקה. אנשים לא יוצאים מהמצב, והם מחפשים פתרונות חלופיים שלגוף שלהם יהיה קל לקבל. לא סתם הרפואה הטבעית משגשגת היום.

איך ניתן להתנסות בערכה הזו?

ניתן להזמין אצלנו באתר האונליין את הערכה הזו וערכות נוספות.

אני באמת מאחל לעולם כזה בו אנשים יחזרו למקורות ויבינו כמה פוטנציאל יש לצמחי המרפא. אנחנו באמת יכולים לרפא את עצמנו באופן טבעי.

רווית אוליאל / L.AC L.HRB
רווית אוליאל / L.AC L.HRB

מנהלת הקליניקה אולימד רפואה משלימה, מטפלת מזה שלוש עשרה שנים בדיקור סיני ויפני בקליניקות פרטיות ברחבי הארץ, ובמרפאת מכבי טבעי בחולון. מומחית ברפואה סינית, רפואה יפנית, צמחי מרפא, ותזונה.

לא מצליחים לרדת במשקל
לא מצליחים לרדת במשקל?

לא מצליחים לרדת במשקל? אולי מערכת העיכול אשמה! עיכול גרוע, כזה שרבים סובלים ממנו בעולם המערבי, יכול להוביל לעלייה במשקל. חוסר היכולת לספוג ולהטמיע רכיבי

סגירת תפריט
זקוקה לעזרה? התחילי צ'אט
דילוג לתוכן